Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2012 14:47 - Цък, цък... чии бомби ще гръмнат?
Автор: topnews Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1966 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Истерията с опасния френски силикон става все по-голяма. “3000 импланти са внесени в България. Почти всички са присадени на пациентки”, съобщи националният консултант по пластична хирургия доц. Димитър Евстатиев по повод скандала с изделията на френската фирма Poly Implant Prothesе (PIP), която фалира през март 2010 г.


Тези дни наяве излезе още един страшен факт - въпросните гръдни импланти са били направени от оцветители за... гориво, съобщи френско радио.

След химическия анализ на PIP станало ясно, че сред материалите, вложени в тях, има бейзилон, силопрен и родорсил. Всички те са индустриални продукти и никога не са тествани или одобрявани за клинична употреба.

Именно продуктите, използвани в петрола, вероятно са причинили масовото скъсване на имплантите, коментират специалисти.

Сред 3000-те българки които са имали гърмящия френски силикон се срещат доста известни имена - Николета Лозанова, Теди Велинова, Емануела, Анелия, Елвира Георгиева, участничките в тв риалитито “Пълна промяна”, както и още куп шоузвезди и дори банкерки, носи мълвата в медицинските среди, пише "ШОУ".

Преди време пластичният хирург Николай Георгиев е сложил на съпругата си Елвира Георгиева от опасните силиконови импланти на фирма PIP. Разбрал впоследствие за гафа, той побързал да й ги махне и да й сложи други, по-качествени импланти.

Признанието дойде от самия пластичен хирург, който се опита да успокои пациентките си, натъпкани с “гърмящите бомби”.

“Имплантите на PIP не са опасни за здравето и не могат да предизвикат рак на гърдата. Ако беше опасен, щях ли да го сложа на съпругата си?”, аргументира се той.

image *Елвира Георгиева (Снимка: Bulphoto)



Докторът обаче уточни, че Елвира вече не е с протези на PIP.

“Смених ги с други в началото на миналата година”, уточни Георгиев. И допълва, че досега в неговата клиника са подменени импланти PIP на 30-40 българки. При три от тях е имало разкъсване на протезите.

След Елвира от опасния френски силикон изреваха и участничките в тв риалитито “Пълна промяна”. Десетина от тях се оказаха натъпкани именно с “гърмящите” цици на "Поли имплант протез" (PIP). Продуцентът на предаването Магърдич Халваджиян се оправдава, че той няма вина, тъй като, когато е подписвал договора с PIP, фирмата е била изрядна и е имала всички необходими сертификати за качество.

“Нито една от жените не ми се е обаждала, че има проблеми. Нищо не съм чул. Ако Нова телевизия реши да им поеме разноските, обадете се на тях”, заяви пред “Стандарт” арменецът.

От PR-отдела но Нова пък контрират: “Питайте продуцентите на предаването дали ще компенсират участничките. Все пак това не е наша продукция, а външна”.

И докато продуцент и телевизия си прехвърлят топката, една от участничките в “Пълна промяна” - Ваня Иванова, е в чудо какво да прави. Веднага щом се разчува за некачествения силикон, тя проверява паспорта на имплантите си. Оказва се, че те са от скандалната френска фирма.

Наскоро Ваня, която работи като продавачка в един от бутиците на ексдепутатката Юлиана Дончева, се засича с певицата Елвира Георгиева - съпруга на д-р Николай Георгиев. Той има договор с предаването "Пълна промяна" и заедно с д-р Ильо Стоянов слагат френските импланти на участничките във формата.

"Елвира ме успокои, че няма проблем - да отида при мъжа й да ме прегледа. Записала съм си час за след няколко дни", разказва Иванова, но признава, че е доста притеснена и няма пари да си сложи нови импланти. И се чуди кой ще плати за гафа.

“На мен и на още две-три жени силикон ми сложи д-р Николай Георгиев, а на другите - д-р Ильо Стоянов. Аз проблеми с операциите на Ники съм нямала. Не знам дали Нова телевизия ще иска да ни поеме разноските, трябва да говоря с другите момичета. Но е редно да го направят. Не може да ни слагат такива работи, след като знаят, че не сме фолк звезди. Не сме богати и не мога да дам 3 хиляди лева, за да се коригирам. Не може да ни използват за опитни зайчета!

Според мен Нова тв трябва да поемат не само подмяната, но и новите ни импланти - защото нас не са ни питали дали искаме или не искаме такъв силикон, като сме участвали в шоуто... Кой ги накара да ни сложат гърмящи импланти? А сега не искат да поемат отговорност”, ядосва се Ваня, която установи на собствен гръб верността на поговорката, че безплатно е само сиренцето в капана за мишки.
  image
*Емануела (Снимка: Bulphoto)


Повече от скъпо обаче плати за манията си за голям бюст фолк певицата Емануела. Нейният силикон също даде проблем и тя за малко да умре на операционната маса при подмяната му през януари 2011 г. Преди това тя брала ядове с него повече от месец.

“Проблемът ми е доста сериозен, защото не мога да спя, а кръстът и гърбът ми се схващат”, оплака се тя.

Освен това пластмасовите й гърди провиснали и променили страховито формата си. Лекарите препоръчали на изпълнителката на “Преди употреба прочети листовката” да си махне имплантите, ако иска да запази здравето си.

Така тя ляга на операционната маса, където се разминава на косъм от смъртта.

“Имах проблеми със силикона и се нуждаех от нова операция на бюста, която да подобри не само външния вид, но и вътрешно ми състояние. Това не беше моя прищявка за разкрасяване, а вид необходимост. Обърнах се за помощ към д-р Ангел Енчев, който обеща да уреди нещата. Също така имах херния, която я бях получила още преди години при раждането на сина ми, но все отлагах да я оперирам...

По време на самата процедура не знам какво е ставало с мен, но ми беше казано, че хемоглобинът ми е падал, имало е усложнения и лекарите е трябвало да реагират мигновено и са успели да ме стабилизират и да завършат операцията. Ден по-късно получих вътрешен кръвоизлив и отново трябваше да бъда оперирана, наложи се и спешно кръвопреливане. Няколко часа след това бях в критично състояние, но благодарение на професионализма на лекарите, се съвзех”, сподели след интервенцията фолк певицата и призова младите момичета да не взимат пример от нея.
  image
*Анелия (Снимка: Bulphoto)



За разлика от Емануела колежката й Анелия крие, че е имала проблеми с изкуствените си гърди - левият й имплант се спукал и ги е сменила “на пожар”. Въпреки че това се говори още от 2008 г. в гилдията, бившата съпруга на Коко Динeв отрича да й е изтичал силиконът.

Истерията с гърмящите френски “бомби със закъснител” притеснила и бременната плеймейтка Николета Лозанова-Божинова. Пловдивчанката изпаднала в шок и звъннала на пластичния си хирург, който я успокоил, че сегашните й импланти, за разлика от предните, не са на фирма PIP.
  image
*(Д) Николета Лозанова (Снимка: Bulphoto)


Всички здравословни проблеми, които в последните 2-3 години се струпаха на Ивана, също били породени от некачествен силикон, разкриват нейни колежки. Те започнали, след като откровен касапин в бяла престилка й вкарал силикон в устните и скулите, без да направи пълни изследвания за поносимост.

Впоследствие се оказало, че застрашително нарастващите килограми на фолк певицата са причинени именно от алергична реакция на организма срещу имплантираните вещества. За да се установи това, Ивана мина през куп мъчителни изследвания и тестове. Сега, след като е наясно с проблема си, тя все по-успешно се бори с него и вече е свалила от снагата си около 20 килограма.
  image
*Ивана (Снимка: Bulphoto)



ДесиСлава също се раздели по здравословни причини със силиконовите си импланти. Официалната версия беше, “защото й омръзнало да прилича на секс кукла”. Истината според запознати обаче е далеч по-страшна - силиконът дал фира.

  image
*Десислава (Снимка: Bulphoto)

 

Източник: hotnews.bg



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topnews
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 301480
Постинги: 167
Коментари: 44
Гласове: 252
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930