Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2012 18:30 - Разкриха жестоко убийство в Пазарджик
Автор: topnews Категория: Новини   
Прочетен: 1194 Коментари: 0 Гласове:
5



Убийство, извършено с особена жестокост, бе разкрито след упорита работа на служители от сектор "Криминална полиция" при РУП - Пазарджик, съобщиха от МВР. Убийството е разкрито съвместно със служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОД на МВР - Пазарджик, експерти от научно-техническата лаборатория и съдебни медици. Всички действия на полицаите са извършени под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура – Пазарджик. Подробности относно разследването бяха разкрити днес на брифинг в областната дирекция. На него присъстваха заместник - окръжният прокурор Васил Малинов и директора на ОДМВР - Пазарджик комисар Стоян Стоянов.

На 29 декември в РУП - Пазарджик е получен сигнал за намерен труп в района на сметището край пазарджишкото село Алеко Константиново. На мястото е извършен щателен оглед от екип разследващи полицаи, криминалисти, експерти и съдебен лекар. Установено е, че става въпрос за разчленен в чували труп на мъж с неустановена самоличност. 

Първоначално усилията на разследващите били насочени към изясняване самоличността на убития. След около седмица усърдна работа криминалистите успели да идентифицират трупа на 46-годишния С.Д. от септемврийското село Ковачево. Само два дни по-късно органите на реда попаднали в дирите на извършителя. Вчера следобед е задържан в Пазарджик 41-годишния В.Н. от областния град.

Станало ясно, че от известно време убиецът е напуснал семейството си, няма постоянно местожителство и работа. През 2011 година е извършил кражба, за което му е повдигнато обвинение и е предаден на органите на съда. В резултат на проведените процесуални действия и разпита на извършителя бил установен апартамента, където е извършено тежкото престъпление.

При огледа експертите успели да изземат множество и различни по вид веществени доказателства, включително и биологичен материал. Престъплението не е било предварително планирано, а причина за извършването му е значителното количество алкохол, поет от жертвата и убиеца и възникналото спречкване между двамата в последствие. Според фактите, събрани до момента, трупът на С.Д. е бил разчленен с цел извършителят по-бързо да се отърве от него.

Вчера В. Н. е задържан за срок от 24 часа, а днес прокуратурата е удължила срока на ареста със 72 часа. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд - Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". Работата по документиране на тежкото престъпление продължава.

Източник: dir.bg

 



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topnews
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 300992
Постинги: 167
Коментари: 44
Гласове: 252
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930